nedjelja, 21. veljače 2010.

Vjenčani buket s potpisom





Ljepota cvijeta doprinosi ljepoti mladenke na dan njezina vjenčanja. Običaj izrade i nošenja vjenčanog buketa kao neizostavnog ukrasa mlade na dan vjenčanja seže iz arapske tradicije gdje su se mirisni, bijeli cvjetovi naranče slagali u buket simbolizirajući svojom ljepotom ženu u punom cvatu.
Pa tako i danas kao i nekada ljepota cvijeta doprinosi ljepoti svake mlade na dan njezinog vjenčanja. Ali primjećujem kroz razgovore da danas sam prirodna ljepota cvijeta kao da više nije dovoljna, buduće mlade žele nešto više. Nešto po čemu će njihov vjenčani buket biti samo njihov. Jedinstven po tome već za koga se radi, a sliku nam dopunjuje opis vjenčane haljine, pojedini estetski elementi same svečanosti i slično. Nemoguće je izraditi dva jednaka vjenčana buketa, pa se tako buduće mladenke sa svojim floristom moraju dogovorit oko vrste, boje cvijeća i oblika buketa. Detalji vjenčanog buketa, čine ga samo vašim! Upravo ti detalji mogu opisati godišnje doba, doraditi razigranu ili romantičnu priču vašeg sretnog dana, oduzeti vam dah kada ga prvi put ugledate.
Zato u ugodnim, toplim mjesecima proljeća i ljeta kao i u hladnijem dijelu godine, kroz jesenske i zimske mjesece dopustite da vam pokloni majčice prirode budu inspiracija!
Kada je proljeće u zraku, kao da je cijeli svijet lakši. Majka Priroda započinje svoj posao, čisteći sve što se nakupilo zimi. Mislim da nam je svima poznat osjećaj koji se budi u nama kada ugledamo prve pupove na granama voćaka ili na tržnici prve narcise. Leptiri, pjev ptica.. proljeće je vrijeme ponovnog buđenja svega oko nas, to je vrijeme idealno za početak nečeg novog, savršeno vrijeme za pripremu vjenčanja.
I upravo prirodne ljepote proljeća mogu biti inspiracija za odabir cvijeća za vaše vjenčanje.
Mnoge vrste cvijeća povezujemo s proljećem - tulipani, narcise, zumbuli, božuri.. Izbor boja cvijeća je velik, tako da se iz godine u godinu oduševljavamo novim oblicima i bojama tulipana koji sada izgledaju i šašavo i starinski i romantično i vrlo moderno. Ne zaboravite na mirisni zumbul, sunčane narcise, nježne anemone. A mimoze, frezije, jorgovan, grane voćaka, vrbe, skromne đurđice.. I na korak do mjeseca vladavine kraljice cvijeća, ruže, korak do toplog ljeta kada proljetna zelena dobiva na snazi, i kao nekom magijom u priču uvodi školjke, konope, plavo-bijelu kombinaciju. Zaogrnut tim detaljima vjenčani buket u sebi nosi šum valova, zriku zrikavaca, miris ljeta te nadolazećoj jeseni poklanjaju snagu sunca.
Jesenski mjeseci primaju poklon ljeta, te u sebi nose uspomene na toplo ljeto kroz brojne tonove žute, narančaste, boje vina, zemlje.. međusobno se skladno nadopunjuju, pa tako klasične ruže možete razigrati raskošnim detaljima ili sitnim suncokretima. A detalji poput mini plodova voća, lješnjaci, žirovi još vezani uz svoje kapice posebni su kao i čitava paleta oblika i boja jesenskog lišća. Ako ste pobornik jednostavnog, osnovnom izboru cvijeća dodajte detalj poput raskošnih satenskih, rips ili traka od baršuna koje osim što obuhvaćaju držak vašeg buketa, mašnom i napuštenim krajevima će i razigrati klasičniji izbor vrste ili boje cvijeća. A na korak od jeseni je zima koja bez obzira na niske temperature i pustu prirodu je vrlo inspirativno godišnje doba. Ne zaboravimo na sve božićne i novogodišnje pripreme, mirise koji obnavljaju te dane, a tu je i dan zaljubljenih koji kao da crvenu boju slavi u danima kada jedino što primjećujemo oko sebe je bjelina. Pahuljice, zvijezde, motiv anđela, kristali, perje, anđeoska kosa, ukrasne žice.. bezbroj je detlja koji obogaćuju već uobičajen izbor bijelog ili crvenog cvijeća u zimi. Vrlo zanimljiv detalj u vjenčanom buketu može biti sitni češer koji umetnut između cvijeća podsjeća na mirise ljeta, ali i na božićnu raskoš ili detalj poput kristala ili kristalnih perli stvaraju dojam kristalnog inja s pustih grana stabala. Ne zaboravite na zimsko zelenilo brojne vrste crnogorice koje svojim zlatnastim ili srebrnim tonom stvaraju odličan kontrast bjelini oko vas.
Ali ne zaboravite, vrijedi pravilo manje je više! U kreiranju vjenčanog buketa budite poput Prirode, raskošni ali s pravom mjerom. Posvetite pažnju njihovoj kvaliteti odabranih detalja, kako s vašim čitavim izgledom. Detalj je samo detalj, ali tek kada zadovolji sve navedeno, postaje i dio jedinstvenog vjenčanog buketa jedinstvene mlade.

Nema komentara:

Objavi komentar