petak, 19. veljače 2010.

Parfem kao otisak prsta


Ima nešto u mirisu što ga čini gotovo čudotvornim. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da smo sa samo nekoliko njegovih kapi u stanju otploviti u drugo raspoloženje, otputovati na drugi kraj svijeta, ili u drugo godišnje doba. To nije sve. Znanstvenici tvrde da zahvaljujući mirisu, u trenu možemo postati mlađi i mršaviji, tj. tako se osjećati. Čim su u kompaniji Harvey Prince&Co. čuli za tu teoriju, lansirali su - anti-age miris!
"Nije to ništa čudno. Poduzetnici su počeli shvaćati ono što mi proizvođači mirisa već odavno znamo: d oni imaju itekakav utjecaj na ljudsku psihu. I upravo zbog tih burnih reakcija koje proizvodi, miris je jedan od onih luksuza koje će si žene uvijek priuštiti", tvrdi Roja Dove, vlasnik poznate londonske parfumerije Haute Parfumerie.
Dame iz visokog društva svako malo "skoknu" do njegove trgovine, na peti kat robne kuće Harrods, kako bi naručile novu, sasvim specijalnu pošiljku. Naime, ovaj stručnjak za mirise može vam za nekoliko tisuća dolara pripraviti unikatni parfem i dostaviti vam ga pakiranog u luksuznu Lalique kristalnu bočicu.
U cijenu su, osim "mućkanja", uključene i tri konzultacije, na kojima Roja s klijenticom razgovara o njezinom ukusu, karakteru i navikama kako bi saznao informacije koje će mu pomoći pri kreiranju mirisa. Vi ne morate potrošiti 250 funta - koliko stoji sat razgovora s Rojom - da biste saznali koja vam vrsta mirisa najbolje pristaje. Ljubazno je, naime, pristao neke od svojih tajni podijeliti s drugima. Sve zapravo, tvrdi Roja, ovisi o tome kakav ste tip žene.
Zavodnicama, koje uvijek otvoreno igraju na kartu svoje senzualnosti, najbolje pristaju mirisi koji sadrže mošus, prirodni afrodizijak. Romantičarkama prigušenog seksipila odgovarat će mirisi nježnijih, umirujućih sastojaka poput vanilije i sjemena tonka bean. Volite prirodu i najsretniji ste dok šetate šumom ili parkom? Miris s notama sandalovine i cedra pravi je odabir za vas. Što je s onim mirisim za mršavljenje, pitate se? E pa, bucke koje se žele osjećati mršavije, trebale bi koristiti parfeme na bazi citrusa.
Za mnoge žene, korištenje mirisa dio je dnevne higijene o kojoj više i ne razmišljaju. Ujutro se istuširaju, odjenu i - prije no što izjure iz kuće - dva puta štrcnu omiljeni miris iza uha. Pogrešno, tvrdi Roja. "Posvetite li tom procesu samo nekoliko minuta više, uočit ćete razliku. Vrat i zapešća nisu jedina mjesta na kojima parfem dolazi do izražaja. Slobodno ga nanesite iza koljena, a ne zaboravite i na kosu. Kako su vlasi veoma porozne, dobro upijaju mirise: nanesite ga izravno na kosu ili, pak, na četku prije no što se počešljate. I uživajte u rezultatima!.

Nema komentara:

Objavi komentar